Försöka varva ner

28.02.2017 kl. 16:07

 

 

Det känns som om livet så småningom kommer tillbaka när också kvällarna är ljusa, för att inte tala om att det är soluppgång när jag vaknar på arbetsmorgonar. Fastän det är så grått just nu. 

Har också stängt av aviseringarna för e-posten på min telefon. Har på sistone jobbat rätt mycket på att göra små saker för att lindra stresskänslorna. Att jobba med många jobb är kul, men det är också utmanande och utmattande. Hela helgen hade jag ångest för hur jag ska lyckas redovisa något slags medelinkomst (hade typ tio jobb ifjol) för FPA eftersom reglerna för allmänt bostadsbidrag har ändrat. Mina inkomster påverkar också min sambo nu fastän vi båda är inskrivna vid universitetet. Jag vet att vi ligger långt under inkomstgränsen men att komma fram till vad en genomsnittmånadsinkomst är låter som en hemsk process när man har fem jobb och gör inhopp. Sen lägger vi till telefonen som plingar och att hålla koll på vad jag lovat göra när. Och bara det att ta sig från ställe till ställe. Och lite gammal hederlig imposter syndrome som jag aldrig tycks bli av med. 

Men jag ska passa på att njuta av det här livsskedet trots allt. Förr eller senare har jag förhoppningsvis heltidsarbete som har sina annorlunda plus- och minussidor. 

 

Satu Laukkanen

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka