Som en blåmes ur askkoppen

09.02.2017 kl. 22:04

 

Jag känner mig som allt annat än en fenix just nu. Inne på femte dagen med feberbergochdalvana, under täcket när solen lockar på andra sidan fönsterglaset och alla instagrammar om hur underbar solen är. Under tiden har jag rosslat hos Studenthälsan, gråtit hos läkaren som inte tog min andningssmärta på allvar, fyllt en plastkasse med använda näsdukar och så småningom börjat hosta lungorna ut ur mig. Och missat allt från ridlektioner till arbetsmöjligheter. 

Fast det gör inte ont att andas längre. Jag låter bara som om jag rökt och konsumerat whiskey sedan jag var tre och det gör ont att prata. Men jag har blivit ännu bättre på scharader i alla fall. Rätt länge klarade jag mig undan bakterierna med tanke på hur många barn jag träffar på mina jobb. Och jag är så sjukt glad över att min sambo orkat ta hand om mig i min slemmiga vinterdvala. Han släpar hem saftsoppa och fler näsdukar, ja, till och med min reserverade bibbabok sökte han så jag ska slippa återgå till plats 20 i kön. 

En sådan vecka för mig. Sovit på soffan. Eller, jag har ju inte sovit. Jag har dragit rosslande knivvassa andetag och ångbadat mina luftvägar tre gånger i timmen dygnet runt. Fast kanske det värsta är över. Nu ska vi hoppas att jag inte smittar ner sambon. Jag blir förmodligen ingen fenix, men kanske en blåmes i alla fall.

 

Satu Laukkanen

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka