Brevet från Hogwarts

03.02.2017 kl. 16:28

 

 

Jag kunde nästan höra Harry Potter-musiken på jobbet igår. Jag klättrade i taket och hängde upp gyllene kvickar i våra alldeles underbara lampor, hängde upp antagningsbrev till Hogwarts ovanför informationsdisken och så hjälpte jag till att sätta upp vårt sagotält. Det är fortfarande svårt att förstå att jag får göra så här häftiga grejer på arbetstid. På kvällen vimlade avdelningen av små trollkarlar, häxor och mugglare. Jag var en Gryffindor-prefekt. Vi har ännu en vacker vitrinutställning under hela februari ifall ni missade, kvickarna borde också få hänga kvar.

 

 

Idag siktade jag mot Borgå med bussen klockan sex imorse. Jag går en ordkonstutbildning och idag lekte vid med impro. Hoppas kursen gör mig till en bättre sagoberättare, eftersom saostunderna också fortsätter under våren i Åbo. Överlag har jag tänkt tillägna min internatnatt skrivandet. Helt som Hogwarts är ju Akan inte, men det känns rätt okej att få testa skriva mer någon annanstans än hemma. 

 

Satu Laukkanen
Kommentarer (2)
Är nog liiite (myki) avundsjuk på din arbetsdag. Så ROLIGT med hp-tema! :D
Miilo03.02.17 kl. 17:47
Alltså tänk att man kan få betalt för att ställa upp på sånt här! :)
03.02.17 17:49
Gryffindor. Ugglan brakar in när som helst nu...
sjundeå08.02.17 kl. 02:51
Har väntat så länge nu, så det måste ju vara när som helst nu. :)
08.02.17 16:53

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka