Min kompis menskoppen

14.01.2017 kl. 16:36

 

 

Idag tänker jag dela med mig av något som en del säkert tycker är äckligt, men let's go for it: MENSKOPPAR. Läste idag en bra artikel på Helsingin Sanomat om Lunette, som jag också har. För några år sedan övertygade några kompisar mig att köpa en, och sedan dess har jag prisat denna ypperliga silikonprodukt till höger och vänster. Frälste några kompisar till i samma veva.

Jag måste medge att jag länge drog mig för att köpa en. Det hela verkade så kletigt och sliskigt, men eftersom jag hatar bindor (som också är sliskiga) och inte kommer så bra överens med tamponger, var jag öppen för andra alternativ. Inte för att kopptömningen heller är överdrivet dramatisk. Till skillnad från andra mensskydd så är det här ett rätt luktfritt alternativ.

Och vet ni, om jag inte har värk kommer jag knappt ihåg att jag har mens. På morgonen och kvällen bara, när jag tömmer och tvättar. Behöver aldrig oroa mig för läckage eller tvångsmässigt söka efter toaletter var fjärde timme. Är jag orolig att mensen börjar och jag är på språng hela dagen är det bara att använda koppen. Väldigt skönt om jag planerat in t.ex. en Helsingforsdag. Vill jag simma, bada bastu eller rida? Det är bara att go for it. 

Och det bästa av allt: jag sparar massor av pengar, det är inte förmånligt med 7-8 dagars mens. För att inte tala om att det här är bättre för naturen. Men om inte pengar och miljömedvetenhet är det som driver en, kan jag bara säga att jag också tycker att mitt liv är så mycket bekvämare nu. Oftast motiverar inget mig lika mycket som lättja. Jag har ofta en binda i väskan just in case, men hoppas innerligt att jag ska slippa använda den. 

 

Satu Laukkanen
Kommentarer (1)
Jaa! Hurra för menskoppen! Ett av de klart bättre besluten jag också gjort de senaste åren :) hur stod jag ens ut förut?!
Miilo14.01.17 kl. 17:43
Ja precis! Jag förstår inte heller hur jag stod ut. Liksom jag trodde tampongen medförde den där frihetskänslan under mensen. Jösses, så fel jag hade.
14.01.17 17:45

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka