Det som inte dödar oss

08.01.2017 kl. 22:17

 

 

Jag förälskade mig i Lisbeth Salander i Millennium-trilogin, och det var kanske därför jag slutligen tog upp den fjärde boken i serien av David Lagercrantz, som fortsätter där Stieg Larsson slutade. De tre första böckerna läste jag under mitt första år vid uni, och de var de första deckarna jag gillade. 

En hel del har hänt med mig som läsare sedan dess. Till att börja med har jag tröttnat på konspirationsteorier och ALLT HÄNGER IHOP-tänkandet. Jag har tröttnat på att läsa genomgående sexualiserande blickar, även om det är på grund av fokalisation (berättaren ser saker så som karaktären ser). Att komma igång med Det som inte dödar oss var lite av en plåga, men Lisbeths story får fortsättning. Och det är den biten som är tilldragande, även om boken som deckare gärna hade fått vara mer rapp i svängarna. Men den lämnar en cliffhanger i slutet och jag misstänker att jag kommer att läsa nästa bok också, för jag måste få veta vad som händer med Lisbeth och hennes planer. 

 

Satu Laukkanen

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka