Värk och lättnader

30.12.2016 kl. 20:17

 

 

Denna träningsvärk alltså. Det har dessutom vuxit fram gigantiska, svullna blåmärken på insidan av mina lår. Jag klagar en del, men mest känns det som om jag äger den här värken. Hela ryggen värker, låren, ljumskarna, magen. En värk som säger att jag åstadkommit något, överträffat min kropp.

För övrigt har jag säkrat ett slags basinkomst i form av biblioteksdeltidsjobb ett år framöver. Jag får fortsätta på barnavdelningen där jag trivs och det känns så jättebra! Känns skönt att veta att jag i sommar kan vila upp mig medan jag får jobba två dagar i veckan, det ger en push för våren som är allt annat än två dagar jobb i veckan. Det känns ju väldigt mycket som ett nu eller aldrig i fråga om att skriva i sommar och på hösten. Eller aldrig är att ta i, men det finns ju mer tid nu innan jag lyckas få en fast heltidstjänst någonstans. 

Sen får man se om pengarna räcker till ridning. Känner ju att jag hittat rätt stall på första försöket liksom. Men allt sådant brukar ju trots allt lösa sig. Allt har ju alltid löst sig. 

 

Satu Laukkanen

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka