Tvåsamhet

01.01.2016 kl. 22:11

 

När Åbo stads första nyårsraket smällde inatt bytte jag officiellt adress och blev en sambo. I onsdags gav jag tillbaka nycklarna till min förra lägenhet och alla sakerna flyttades in i hans lägenhet innan julen. Jag har praktiskt taget bott där sedan augusti på grund av renovering i min lägenhet. 

Jag skulle vilja säga att det känns jättestort. Det är ju det. Men allt sedan vi återfann varandra i oktober ifjol har allt varit i rullning så som den aldrig avtagande strömmen av bilar på E18 utanför mitt nya fönster. Oberoende av när jag ser ut fortsätter de rulla fram vart de än är på väg. 

Det är stort. Och jag tänker hur annorlunda det kunde ha gått om vi försökt på det här första gången vi träffades under det tredje studieåret (jag blev jätteförtjust redan då) eller om jag aldrig vågat nu när vi igen träffades under det sjätte året ifjol. Jag är jätteglad över att jag tänkte att jag inte kan tillbringa mitt liv i rädsla av. Ja, jag vet inte ens vad jag var rädd för. 

När jag nu lämnade min förra lägenhet med sista posten i väskan och med hans hand i min kände jag bara hur skönt det kommer att vara att få posten hem. Det är stort, men känns inte annorlunda än vardagen hittills det här läsåret. Mycket skratt, insideskämt, experiment i köket och en blå himmel i bröstkorgen. 

 

Satu Laukkanen
Kommentarer (4)
Härligt
Viktoria02.01.16 kl. 08:59
:)
07.01.16 20:27
"Blå himmel i bröstkorgen" - så, så, så fint! :')
Sandra06.01.16 kl. 21:10
Tack! :)
07.01.16 20:27
Ni är så gulliga! Och du får komma och kika på den gamla utsikten närsomhelst, ska ta väl vara på ensamheten och dom ändlösa vyerna :)
koltrast07.01.16 kl. 15:00
Tack! Är så superglad över att ha fått passa vidare lägenheten till en vän, det var ju så superfint att bo där. Du kommer säkert att stormtrivas! :)
07.01.16 20:27
så fint skrivet! prickar perfekt in just den där känslan som är så härlig men som jag tycker är svår att beskriva. allt gott till er, lycka till!
Caroline14.01.16 kl. 12:08
Tack! :)
15.01.16 16:10

 

Satu.
Satumainen.
Sagolik.

Bibliotekarie.

Bloggar om böcker,
skrivande och samboliv,
men också om det som
inte borde vara tabu. 

Skriver fiktion om saker
där tillsynes ingenting händer,
men mycket känns. 

Den tjusiga ponnyn heter
Ce-Linn Horzewski.

Åbo.


 

Lästa böcker 2017:
9 stycken

 

Zinaida Lindén: Valenciana
David Lagercrantz: Det som inte dödar oss
 Geoff Kinney: En dagbok till alla mina fans: Satsa allt!
Siri Kolu: Me Rosvolat (ljudbok)
Christel Sundqvist: Vonne och Marie
Lars KeplerKaninjägaren
Maria Antas: Hår
Johannes AnyuruDe kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Hannah LutzVildsvin

Läser just nu:


Kristina OhlssonMysteriet på Hester Hill
Amanda SvenssonAllt det där jag sa till dig var sant
 

 

 

Publikationer


Häcken (novell i Kontur 1/2015)

Vi varandra (Mörnenovell, 2015)

Fönstertvätt (Novell i Där ljuset faller som vackrast, Scriptum, 2015)

 

Populära inlägg

 

Tvåsamhet

Feministlistan revisited

Det här tänkte jag om feminismen innan jag själv började inse att jag nog var en del av den

En students tankar om sparkrav vid universitetsbibliotek

Bokmässoprat

Våldtäktskulturen

Väggen i slutet av tunneln eller bekännelser av en n:te årets studerande eller bekännelser av en duktig flicka